jueves, 25 de octubre de 2007

Al Refugi de la Font Ferrera

A l''octubre, vam anar als Ports, al terme de La Sènia hi ha un vell, al temps que ben conservat refugi de muntanya al que li tinc gran estima i hi hem anat moltes vegades a peu i en bici, el Refugi de la Font Ferrera (1169 m).

Amb la família no hi havíem anat mai ja que amb els menuts ja se sap que les nits són imprevisibles i en dormir en un lloc comú pots destorbar, però la guarda del refugi María José ens va dir que no hi hauria molta més gent que el nostre grup i que no hi hauria problema.

Doncs allà ens vam plantar després d’un llarg viatge per carretera fins a Fredes i 12km de pista forestal, que a l’octubre de 2007 estava en bon estat per anar en cotxe.

Guti, el guarda, era d’expedició al Himàlaia i no hi era al refugi, però Maria José té ben aprés l’ofici de guarda i a banda d’atendre’ns de forma carinyosa i amable, va saber posar ordre quan els menuts de la colla que hi anàvem no obedien o destorbaven. El sopar que ens preparà estava ben bo i amb plats abundants que degustàrem amb fam.

La frondositat i silenci del bosc on està situat el refugi ens feu gaudir de la muntanya en un indret màgic.

Els refugis de muntanya són per a donar allotjament i manutenció als muntanyencs que van de travessa o que van fer activitats d’aire lliure, i per tant anar a dormir prompte i ben de matí alçar-se fan que anar amb xiquets i xiquetes siga un risc per si no s’adapten. L’experiència fou molt bona i ja sabem que podem provar un estiu d’estos amb altres refugis d’alta muntanya per que coneguen noves muntanyes.

Unes fotos per fer boca.


Iniciant l’ascensió al Negrell

Jugant a la Font Ferrera

Entre el boix fent camí els menuts

Quin joc donen les llanternes frontals entre els menuts…

… i els grans

Desdejunant

Les rodalies del refugi són ideals per a fer la cabana

El grup al complet a la porta del refugi

Als prats de la Casa Forestal Xalet del Rei

Un pas ferrat al barranc de la Coscollosa

Els menuts a una bauma del barranc

Panoràmica del bonic barranc de la Coscollosa

No hay comentarios: