lunes, 5 de noviembre de 2007

A la Venta de Contreras

Un lloc també interessant per caminar i conèixer són Las Hoces del Cabriel (Les Gorges del Cabriol), aquest paratge Natural té dues administracions diferents, la vessant dreta és Castella - La Manxa i l’esquerra és el País Valencià i el riu cabriol fa de límit natural.

Allà hi ha una antiga Casa de Postes, La Venta de Contreras

fundada-en-1875.jpg

just en creuar la primera presa de l’embassament de Contreras, a l’esquerra, al terme de Minglanilla (Conca), que servia per donar descans i aliment a les cavalleries i diligències que feien el trajecte de la Ciutat de València a Madrid (a vora l’antiga N-III estan també la Venta de l’Home, Ventamina,…) i des de fa uns anys la Venta de Contreras ha estat reconvertida per una oferta diversa de serveis d’allotjament i restauració. Disposa d’alberg, càmping, un bar i un restaurant. L’alberg té els serveis justos per estar-se, una mica espartà si m’apures, però l’atenció de Fidel i Ana, la companyia a cada excursió dels gossos Boira i Catxirulo i sobretot la cuina castellana, romanesa o valenciana d’acurada presència i bon gust, fan que l’estada siga ben agradable i plaentera, a més el preu d’allò més interessant.

Imprescindible la visita al Parc Natural de les Gorges del Cabriol, amb un centre d’interpretació i un itinerari amb senyalització que permet que siga autoguiat i que només accepta 100 visitants al dia i que per garantir-se lloc paga la pena

descansant-al-cami.jpg

reservar abans al Departament d’Agricultura i Medi Ambient de Castella - La Manxa 969178300 o 969178362 per gaudir de les riberes del riu fins als “Cuchillos”, paratge de singular bellesa i antiga zona d’escalada abans que la prohibiren en un excés de zel conservacionista.

els-cuchillos.jpg

Altra activitat possible és la pràctica d’esports d’aigua, com ara el ràfting o la piragua, i per la senzillesa d’algun recorregut també s’oferta ràfting familiar, que amb les diverses empreses que operen al riu està garantida una jornada plena d’emocions, natura i pau, que proporciona un riu net i ple de vida.

Nosaltres després d’un un trajecte en cotxe llarg i ple de revolts fins al punt d’inici al Pont de Vadocañas, i equipar-nos de forma convenient,

pau-amb-casc.jpg

a-punt-dembarcar.jpg

en-neopre-i-gos.jpg

vam començar per una familiarització amb l’aigua freda, primer amb un poc de por a però després fent fins i tot salts des de dalt del pont a l’aigua, finalment vam enfilar el riu avall uns en piragua i els menuts i majors acompanyats de Fran amb el raft fins arribar al final.

a-laigua.jpg

I un vídeo de regal!




No hay comentarios: